Справа про хабар ексголови райсуду на Рівненщині: адвокату та пособнику вирок не змінили

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок адвокату Дмитру Поліщуку та його пособнику Анатолію Онопрійчуку.

Обоє є фігурантами справи про хабар вже покійного голови Здолбунівського райсуду Олега Плевака. 

Учасників справи, хоч і визнали винним, проте звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності. 

«6 червня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони захисту на вирок ВАКС від 19 серпня 2022 року, яким визнано винуватими адвоката та його пособника в одержані неправомірної вигоди від учасника цивільної справи за вплив на суддів Апеляційного суду Рівненської області з метою ухвалення рішення про задоволення апеляційної скарги вказаного учасника справи (ч. 2 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). За результатами розгляду колегія суддів апеляційні скарги сторони захисту залишила без задоволення, а вирок ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як відомо, ВАКС визнав винуватими у зловживанні впливом адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука. Судді призначили адвокату Поліщуку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки, а Онопрійчуку – три роки. Водночас їх звільнили від цього покарання, оскільки минуло 5 років з дня вчинення ними кримінального правопорушення, тобто спливли строки давності.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року детективи НАБУ на хабарі у 3500 доларів викрили голову Здолбунівського райсуду Олега Плевака. 

За версією слідства, за ці гроші він мав посприяти у скасуванні рішення про позбавлення жінки батьківських прав. 

Також повідомлялось, що до справи може бути причетний і голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович. Проте останній це спростовував. 

У серпні 2016 року Олег Плевако помер. 

За матеріалами Слово і діло 

 

Читайте також