Справа псевдомінерів у Рівному: поліція проводить обшуки

У Рівному кіберполіція проводить обшуки, справа стосується і псевдомінерів. Про це Суспільному стало відомо від достовірного джерела у правоохоронних органах. За словами співрозмовника, правоохоронці намагаються припинити діяльність масштабного сервісу для розсилки повідомлень.

Журналісти звернулись за офіційним підтвердженням у поліцію. Керівник відділу комунікації ГУ НП області Антон Крук підтвердив, що слідчі дії дійсно проводять фахівці Поліського управління кіберполіції. За попередньою інформацією, мова про справу щодо ресурсу, який використовувався для анонімної масової розсилки повідомлень щодо нібито виграшу автомобіля, сплати неіснуючого боргу, спаму. Також його можливості використовувалися для надсилання хибних повідомлень про замінування різних об’єктів в Україні та створення бот-ферм.

Речниця Департаменту кіберполіції Юлія Квітко також підтвердила факт обшуків та додала, що проводяться вони не тільки у Рівному. Більше інформації пообіцяла повідомити згодом.

Нагадаємо, за останніх кілька місяців у Рівному лише корпус РДГУ через електронну пошту "заміновували" вісім разів. А вчора спецслужби увечері виїжджали на виклик про "замінування" ТРЦ "Злата плаза". У жодному з випадків інформація не підтвердилась.

Читайте також