Стали відомі деталі службового розслідування стосовно директорки спецшколи Дубна

Голова Рівненської облради Андрій Карауш розповів деталі службового розслідування стосовно директорки спецшколи Дубна Тетяни Куцелі. 

За його словами, розслідування стосується можливого неналежного виконання директоркою службових обов’язків, перевищення повноважень, а також недодержання вимог законодавства. Йдеться про випадок із зарахуванням у заклад двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Службове розслідування – це ще не ствердження порушення, це – всебічне з'ясування обставин і фактів щодо певних дій. Створена комісія із семи людей вже працює й розбирається. Зауважу, що це — заклад для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема, зумовленими складними порушеннями розвитку, - зазначає Андрій Карауш. 

Він додає, директорка закладу повідомила омбудсмана про потребу перевести зі спецшколи згаданих двох учнів. Представник Уповноваженого з прав дитини звернувся до департаменту освіти і науки з проханням розібратись у ситуації. Під час цього процесу і виникло питання про можливе порушення порядку зарахування дітей. 

Розслідування проводитимуть до 3 липня включно. Комісія колегіально проголосує та подасть своє рішення, на основі якого буде прийнято остаточне рішення у справі.

Читайте також