Стали відомі результати опитування про ставлення рівнян до карантину

Активісти громадської організації "Рівне Разом" під час акції "Збережемо життя разом" опитали близько 5 тисяч рівнян та розповсюдили понад 20 тисяч захисних масок з телефонами екстрених служб. 

За результатами опитування серед рівнян про ставлення до карантинних обмежень у місті, 78 відсотків респондентів з розумінням ставляться до протиепідемічних заходів та готові їх дотримуватись. 

Серед опитаних рівнян кожен другий стверджує, що користується засобами захисту, зокрема, масками, рукавичками та антисептиками. Більшість жителів міста (понад 91%) у громадських місцях намагаються тримати соціальну дистанцію. На думку 53% рівнян, рішення влади щодо запровадження карантину було вчасним. При цьому, мешканці міста відзначають, що місцеві чиновники не завжди адекватно реагували на потреби мешканців, часто намагаючись перекласти відповідальність за забезпеченням належних умов життєдіяльності міста на центральні органи.

На думку значної частини опитаних містян, система управління виявилась не готовою до боротьби з такими викликами. Саме тому вирішення повсякденних проблем, як от забезпечення лікарень засобами індивідуально захисту, доїзд лікарів до місця роботи та допомога соціально незахищеним верствам населення, лягли на плечі громадських активістів та волонтерів.

“Мешканці Рівного відзначають, що однією з ключових проблем, з якою вони зіткнулися, стала можлива втрата роботи. Про це заявили 63% респондентів. Майже 47 відсотків опитаних наголошують на тому, що серйозною проблемою для них стало закриття освітніх закладів та дитячих садків, а також обмеження руху громадського транспорту (51%) та перебої у роботі медичних закладів (близько 42%)” - прокоментував Віктор ШАКИРЗЯН, голова го “Рівне Разом” результати опитування. 

На думку рівнян, задля вирішення цих проблем потрібно повністю змінювати систему управління містом, долучаючи до цих процесів активістів та простих мешканців. Також жителі міста вважають, що перш за все влада має враховувати інтереси та потреби громади. 

Незважаючи на карантинні обмеження, містяни зберігають позитивний настрій та сподіваються, що завдяки взаємодії активістів, волонтерів, громадян та чиновників, усі незручності, які виникли у зв'язку із загостренням захворюваності на COVID-19, вдасться подолати і місто уже найближчим часом зможе пристосуватись до життя в нових реаліях.

Читайте також