Стало відомо, хто братиме участь у конкурсі на посаду директорів шкіл на Рівненщині

http://oblrada.rv.ua

22 жовтня відбулося два засідання конкурсної комісії з добору керівників закладів загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області.

Нагадаємо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28.03.2018 №291, керівників навчальних закладів обирає спеціальна конкурсна комісія.

Так, до складу даної комісії входять: два представники від обласної ради – Світла Богатирчук-Кривко, Людмила Мариніна; два представники громадської організації «Керівник» - Наталія Сосюк, Алла Ярмошевич; два представники трудового колективу та два представники громадського об’єднання батьків учнів комунального закладу.

На першому засіданні члени комісії затвердили склад комісії та обрали голову і секретаря комісії. Одноголосно проголосували за головуючу – Світлану Богатирчук-Кривко та секретаря – Наталію Сосюк.

Як наголосила Світлана Богатирчук-Кривко, відповідно до затвердженого положення №1055, до конкурсної комісії можуть бути долучені експерти у сфері загальної середньої освіти. Так, за пропозицію голови комісії, долучити до складу комісії з правом дорадчого голосу заступника начальника-начальника відділу виховної роботи та соціального захисту дітей Ольгу Ладюк проголосували «за» усі члени комісії.

Потому конкурсна комісія розглянула заяву єдиного претендента Віталія Альонова на зайняття посади директора КЗ «Вербська санаторна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів» Рівненської обласної ради.

Зауважень до поданих документів у членів комісії не було, відтак вони одноголосно допустили Віталія Альонова до участі у конкурсі.

Відповідно до рішення комісії, конкурсний відбір на посаду директора закладу відбудеться першого листопада о 9:30.

Під час другого засідання конкурсна комісія розглянула заяви претендентів на посаду директора КЗ «Чудельська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 I-II ступенів» Рівненської обласної ради.

Зокрема, заяву і необхідні документи подала лише Надія Мельник. Голова комісії зазначила, що зауважень до документів немає, відтак, члени комісії допустили єдиного претендента до участі у конкурсі.

Конкурсний відбір на керівника вищезгаданого закладу відбудеться першого листопада о 14:00, за це рішення проголосували всі члени комісії.

У наступному етапі кандидати на посаду проходитимуть перевірку на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, перевірку професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання, а також публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти. Перевірка знання законодавства буде здійснюватися у формі письмового тестування.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також