Стало відомо, скільки людей на Рівненщині отримали другу бустерну дозу від COVID-19

Другу бустерну дозу від COVID-19 вже отримали 14 людей на Рівненщині. Їх щеплюють вакциною Pfizer. 

Про це в ефірі Українського радіо Рівне повідомила заступниця директора обласного центру медичної статистики Людмила Країнська.

Вводити другу бустерну дозу від коронавірусу дозволило МОЗ  19 липня, проте рекомендують її не всім. 

За словами Людмили Країнської, протягом 19-27 липня в області було виявлено 50 нових випадків коронавірусу. Це на 20 випадків більше, ніж за 13-19 липня. 

Протягом минулої доби на Рівненщині підтвердили ще 15 випадків, 13 - у Рівненському районі і два - у Сарненському. 

- Збільшення кількості випадків фіксують щодня. Нових штамів коронавірусу в Україні не виявлено. Хоча рівень захворюваності буде рости, оскільки попереду осінь, характерний для таких вірусних інфекцій сезон", – додала Людмила Країнська.

Станом на 27 липня у медзакладах області перебуває 23 хворих з коронавірусом., троє з яких є киснезалежними. Останнє смерть від недуги фіксували 13 липня. 

"На сьогодні перебіг коронавірусу нетяжкий. Свою роль, важливу, зіграла і вакцинація. Вона лишається одним з основних методів профілактики і поширення коронавірусної інфекції. Тому і ввели другу бустерну дозу, щоб провакцинувати певні категорії населення. Це люди з ослабленим імунітетом, старші 60 років, ті, які перебувають в інтернатних закладах. А також підлягають люди 18-59 років, які мають хронічні захворювання, наприклад, органів дихання, цукровий діабет, ожиріння", – зазначила людмила Країнська. 

Вона також нагадала, що зробити щеплення від COVID-19 можна в усіх медзакладах області.

Читайте також