Стало відомо, скільки на Рівненщині засудили ухилянтів

З початку року на Рівненщині засудили понад 130 осіб за злочини, пов'язані з війною. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури. 

Так, лише з початку цього року за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини зареєстровано більше тисячі кримінальних проваджень цієї категорії. Після проведення необхідних слідчих дій, експертиз, оглядів та допитів потерпілих – майже 800 таких проваджень направлені за підслідністю до органів досудового розслідування інших областей.

За 6 місяців цього року прокурори Рівненщини скерували до суду 131 обвинувальний акт у цій категорії злочинів. Серед них 28 – за фактами державної зради, 6 – щодо колабораційної діяльності і 56 – стосовно ухилення від мобілізації.

Крім того, до суду скеровано 15 обвинувальних актів, у яких громадянам України інкримінують незаконне переправлення ухилянтів через державний кордон, серед них – 4 організовані злочинні групи. У межах цих проваджень правоохоронці задокументувати 157 епізодів такої протиправної діяльності.

Також, за публічного обвинувачення прокурорів Рівненщини, судді засудили 136 осіб за злочини, пов’язані з війною. Серед них – 56 російських депутатів, яким інкримінували посягання на територіальну цілісність України, 13 державних зрадників, 8 колаборантів та 32 ухилянти.

Читайте також