Старшокласників Рівного навчали громадській активності (ФОТО)

24 січня у Рівненському обласному ліцеї-інтернаті у рамках всеукраїнського проекту «Через власний приклад» відбулася відкрита лекція з громадянської освіти. Перед рівненськими ліцеїстами виступили 18-річні лектори Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання “Студентське братство” Євген Суглобов та Дмитро Філоненко.

Один з лекторів - Євген Суглобов – переселенець з окупованого Луганська, який залучився до Студентського братства два місяці тому під час аналогічної презентації проекту «Через власний приклад» в його університеті, розповів школярам:

«Дуже важливо робити свідомий вибір, будувати своє майбутнє. Війна і окупація мого рідного Луганська змусила мене зробити вибір. Через військові дії мої батьки виїхали зі мною і братом до родичів в Росію. Але в Росії все чуже і мені вдалося переконати батьків переїхати до столиці України. Після того я зайнявся волонтерством для допомоги переселенцям і учасникам АТО. Вже в Києві я вирішив самовдосконалюватися і почав краще вчитися у київській школі, ніж це було в луганській. На першому курсі я записався у волонтери Студентського братства, пройшов навчання, став лектором і тепер вже провів лекції у семи регіонах України. Із зацікавленими волонтерами ми разом плануємо їх перші громадські акції. Завдяки підтримці педагогів Студентське братство зможе навчити усіх зацікавлених старшокласників робити перші кроки в розвитку їх громадських зацікавлень».

Інший лектор Студентського братства, першокурсник з Києва Дмитро Філоненко розповів, що до Студентського братства він записався під час такої ж презентації проекту «Через власний приклад» в його навчальному закладі восени, відтак навчився проводити презентації та громадські акції і сьогодні залучає молодь до громадської активності в інших областях України. Під час лекції старшокласники побачили і обговорили телесюжети з молодіжними «історіями успіху» про те, як ще зі шкільної лави можна проводити успішні громадські акції і просвітницькі заходи – екоуроки - для захисту довкілля та формування екосвідомості, кіноуроки – для розвитку правової та громадянської свідомості молоді.

За результатами заходу охочі старшокласники записалися у волонтери. Тренери Студентського братства навчать їх, як розвивати свої лідерські, ораторські та організаторські здібності. Лекція для старшокласників відбулася у межах проекту «Через власний приклад», який здійснює ВМГО «Студентське братство» в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яка впроваджується організацією Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Просвітницькими заходами проекту Студентського братства вже охоплено понад 7 тисяч старшокласників та студентів у 14 регіонах України. Подальші заходи заплановано в інших навчальних закладах Рівненщини.