Став "безкоштовним туалетом": жителі Рівного скаржаться на підземний перехід на Соборній

Мешканці Рівного скаржаться на стан підземного переходу на вулиці Соборній поблизу магазину "Мілан". 

Так, рівнянка Ольга Мельничук подала електронну петицію стосовно ремонту переходу. 

- Підземний перехід на вулиці Соборній біля магазину Мілан небезпечний для всіх категорій громадян, оскільки сходи в ньому значно пошкоджені, а спуск по сходах завершується величезними ямами, наповненими сміттям і склом, що в темну пору доби може стати причиною травм жителів мікрорайону, які користуватимуться переходом. Також сам перехід став "безкоштовним туалетом" і місцем усамітнення для наркоманів, які залишають там сміття, зокрема, шприци, якими можна поранитись.

При цьому, за її словами, найближчі наземні переходи знаходяться відносно далеко через наявність зупинок по обидві сторони переходу, тому громадяни часто перетинають проїжджу частину поза переходом. 

- Це питання піднімалося в петиції 407, у відповіді на яку від 21.08.2019 вказано, що бюджетом не були передбачені кошти в поточному році для проведення благоустрою в цьому переході, але невже за більше ніж три роки коштів так не знайшлося? - додає рівнянка. 

Як повідомив начальник Департаменту інфраструктури та благоустрою м. Рівне Руслан Гудима, наразі у підземці розпочали ремонтні роботи. 

- Вбиральню влаштували у цьому перехід самі ж рівняни. Даний перехід буде приводитись у належний стан. У нас є проект по зовнішньому переходу, щоб влаштувати пішохідний перехід з кнопкою зупинки світлофора. Проте оскільки у минулому році були зупинені капітальні видатки, то ми не могли втілити це в життя. Тому якщо будуть капітальні видатки будуть розблоковані, то зробимо наземний перехід з кнопкою виклику світлофора, - каже чиновник. 

Також він окреслив види робіт, які там будуть проводитись: 

- Там є питання щодо сходових маршів, водовідстійників, решітку яких вкрали. Постараємось все відновити у межах можливостей та бюджетних передбачень на поточний ремонт. Чогось глобального ми там зробити не зможемо. Бо питань вкрай багато. Де ділось освітлення (лампи вирвані), де ділись двері. І хто ці акти вандалізму здійснив у нашому місті, - додає Руслан Гудима. 

Читайте також