Стелу Небесної сотні у Рівному планують оновити

Стелу Небесної сотні, яка знаходиться на вулиці Соборній у Рівному, планують оновити. 

Про це повідомляє Суспільне

На занедбаний стан інсталяції звернула увагу краєзнавиця Галина Данильчук, коли проводила екскурсію для гостей з Маріуполя. 

"Мені соромно було підвести їх до найсвіжішого, болючого місця у Рівному. На стіні цього будинку зникло майже все: малюнок широкоформатний ледь прочитується, ті мішки, які стилізовано стоять, стали чорними, поцвілими від дощу, вітру і часу. Негарні написи, які з'явилися", — розповіла вона.

Стелу на фасаді будинку відкрили у 2014 році. Проте й досі місто не взяло її на баланс. Чому цього не зробили, начальник управління житлово-комунального господарства Володимир Пилипчук не пояснив.

Автор малюнка, що ліг в основу композиції - Юрій Журавель - також обурений станом стели.

На занедбаний стан стели місто зреагувало після звернення родичів загиблих. Зі слів секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, звернулися також і мешканці будинку, на фасаді якого розташована інсталяція. Вони нарікають на плісняву, яка, ймовірно, з'явилася після встановлення стели.

"Ми зможемо виділити для цього гроші, утеплити ту стіну, заспокоїти самих мешканців і привести до ладу саму стелу. Вже є панно, його розробила художня школа. Воно буде вже не впритул до стіни, це дасть можливість мати там повітря. Стела не матиме цвілі, буде довговічніша", — пояснив він.

За його словами, роботу над стелою розпочнуть, коли погодять проєкт з автором малюнку Юрієм Журавлем. Після цього об'єкт візьмуть на баланс міста. 

Читайте також