"Стояв на шикуванні, а опритомнів уже в лікарні: у Рівному медики врятували життя воїну з Волині

У Рівненській обласній клінічній лікарні ім. Ю. Семенюка врятували військовослужбовця Володимира з Волині. Медики боролися за життя воїна впродовж місяця.

Про це йдеться на сайті медзакладу.

Чоловік потрапив до лікарні на початку травня з центру, де проходив курси підвищення кваліфікації.

«Я вдячна всім: лікуючим, черговим лікарям відділення, завідуючому, медсестрам та молодшому медичному персоналу. Рятували брата, як могли, усіма силами. Навіть у вихідні дні палатні лікарі приходили, слідкували за станом, робили все, аби допомогти йому вижити», –  говорить сестра військовослужбовця Володимира Катерина.

До повномасштабного вторгнення чоловік працював за кордоном, допомагав племіннику. У час, коли він приїздив додому, на Волинь, займався сільським господарством. Саме 24 лютого 2022 року, після відпустки, планував повертатися на роботу. Але все змінилося.

На початку лютого цього року чоловік отримав повістку та долучився до лав ЗСУ. Спершу проходив навчання на полігоні, згодом його направили на курси підвищення кваліфікації, адже в минулому мав досвід строкової служби та служби за контрактом, має звання молодшого сержанта. Тоді ж Володимир проходив спеціальне навчання.

Що трапилося 7 травня, після чого він потрапив до реанімаційного відділення РОКЛ імені Юрія Семенюка, не пам’ятає. Єдине, пригадує: стояв на шикуванні, а опритомнів уже в лікарні. У пам’яті виринає тільки один спогад: як під час перебування у стані коми допомагала доглядати за ним молодша медична сестра на ім’я Марина.

"Нічого не пам’ятаю, але всім дякую, почуваю себе добре. Хочу вже швидше поїхати додому", – говорить Володимир.

За словами лікарів Відділення АІТ чоловік поступив у вкрай важкому стані, а причиною, яка могла його спровокувати, імовірно, стала хвороба, яку Володимир мав у минулому.

«Це було складне та інтенсивне лікування. Пацієнт мав проблеми з серцем, переніс інфаркт. Водночас розвинулася ниркова недостатність, тож потребував діалізу. 2 тижні пацієнт перебував у комі, 4 тижні на штучній вентиляції легень. Наразі пацієнт вже самостійно дихає, рухається, розмовляє та переведений у Відділення інтервенційної радіології для подальшого лікування», – розповідає лікар-анестезіолог В'ячеслав Шпичак.

Чоловік продовжує лікування у відділенні інтервенційної радіології.