"Страх завжди є": історій бійця ТрО Рівненщини з позивним "Бурий"

У 104-й бригаді Тро Рівненщини розповіли історію бійця Миколи з позивним "Бурий". Свій перший бойовий досвід він отримав ще в 2015 році. Тоді воїн служив артилеристом. Тепер же, під час повномасштабної війни, став зенітником і полює на ворожі “Шахеди” та іншу нечисть.

“Чого “Бурий”? Бо дуже запальним був”, – так пояснює свій позивний боєць рівненської 104 бригади Микола.

“Ця війна дуже динамічна і потрібно постійно перелаштовуватися. Зараз працюю по “Шахедах”. На Донеччині, під час першої ротації, більше на “Зали” і “Ланцети” полювали. Щоразу робити це все складніше, бо ворог підлаштовується, змінює тактику”, – розповідає “Бурий”.

Але воїн переконаний, що хай би як не було складно, однак кожному треба робити свою роботу, бо ворог ні перед чим не зупиниться.

“Сім'ю, родину треба захищати. І краще робити це заздалегідь, на відстані, а не зупиняти вже у своєму дворі. Он якої вони біди під Києвом наробили, та й не тільки під Києвом. Там не перебирали військові чи цивільні – мучили й вбивали всіх. Тож, не я можу допустити, щоб вони дісталися мого двору”, – пояснює боєць свою мотивацію служити у війську.

Каже, що найважче на війні – це пережити розлуку з сім’єю, але водночас вони є й стимулом робити свою справу ще краще і долати свої страхи.

Страх завжди є. Тут, на війні, не зустрічав ще такого чоловіка, який говорить, що нема страху. Найважче його долати, коли йдеш на позицію – це для мене найстрашніше. А як тільки зайшов, то все. Ти відчуваєш себе там, як то кажуть, власником цієї землі. Ти вже знаєш, що маєш обороняти позицію. Там боязнь десь дівається”, – каже Микола.

За проведені на війні роки чоловік побачив чимало. І йому не раз доводилось допомагати молодим побратимам бороти страх:

“Доводилося і зупиняти, і мотивувати хлопців. Якось молодий хлопчина після прильоту біля нашої позиції в паніці хотів схопитися і бігти, я його зупинив і сказав, щоб дивився на мене і тримався поряд. Не можна бігти, бо ж там вже чатують ворожі дрони й шукають рух. Потім все, все вже наладилось і він став гарним воїном”.

“Бурий” вірить в нашу перемогу і робить все, аби пришвидшити її.

Читайте також