Студент 9 разів намагався виїхати: на КПП "Шегині" стався конфлікт з прикордонниками (ВІДЕО)

На Львівщині між прикордонниками та студентами, які хотіли виїхати з країни, виник конфлікт. У мережі поширили відео з місця, у якому зазначають, що прикордонники, нібито, перевищили свої повноваження.

Студенти іноземних ЗВО влаштували 28 вересня акцію протесту на прикордонному переході "Шегині" в Яворівському районі Львівської області, деяких із них затримали. Про це повідомила низка українських Telegram-каналів.

"Студентів на Шегині почали незаконно затримувати. Відео нам надіслав учасник мирного переходу. Швидше за все, прикордонники отримали "вказівку згори", — зазначив канал Student Out.

На кадрах видно, як двоє людей у військовій формі з автоматами відводять хлопця, одягненого у чорну куртку. За ними слідує поліцейський, який рекомендує вимкнути телефон тому, хто знімає відео.

Пізніше з'явилася інформація, що учасник акції на ім'я Тимофій перебуває в автомобілі швидкої допомоги.

На сторінці Держприкордонслужби у Фейсбуці відреагували на дану ситуацію:

"Один з випадків конфліктної ситуації через відмову у пропуску студенту мав місце на Львівщині. В мережі поширили відео начебто затримання прикордонниками такої особи в одному з пунктів пропуску.

Користувачі, які поширили відео повідомляють, що прикордонники діють незаконно стосовно громадян. Інформуємо, що даний громадянин, уже вдев’яте намагався виїхати за кордон. Отримавши чергову відмову, 21-річний молодик почав обурюватися та відмовлявся покинути територію службового приміщення Держприкордонслужби та пункту пропуску загалом.

При цьому, при кожному факті відмови у перетинанні кордону на виїзд з України цьому молодику документально доводилося рішення про відмову, в якому зазначалися конкретні норми законодавства, згідно з якими діють прикордонники".

За злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі прикордонника під час виконання ним службових обов’язків, пов’язаних зі здійсненням прикордонного контролю в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України відносно порушника було складено адміністративний протокол за ст. 185-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Рішення про відповідальність будуть приймати судові органи.

Читайте також