Студентка з Рівненщини перемогла на Всеукраїнській олімпіаді з журналістики (ФОТО)

Нещодавно у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв’язки з громадськістю». Острозьку академію представляли студентки 4 курсу спеціальності журналістика Наталія Веляник та Олена Шило. Повідомдяє сайт Острог. Район. 

Загалом 5 – 6 квітня продемонструвати свої здібності до ДНУ ім. О. Гончара приїхало 66 талановитих студентів із усієї України (40 журналістів та 26 рекламістів, - авт.). Під час другого етапу олімпіади журналісти складали тести та писали творчу письмову роботу на тему: «Професійні компетенції журналіста: виклики часу».

Обійшовши студентів інших провідних вишів, перше місце у напрямі «Журналістика» посіла острожанка Наталія Веляник. За результатами двох завдань студентка отримала найбільше балів. Компетентне журі, до складу якого входили викладачі університетів і провідні журналісти, визнало творчу роботу Наталі найкращою. Також виділили роботу Олени Шило у номінації «Оригінальна авторська позиція».

Звісно, їхати без підготовки було б надто самовпевнено і не правильно, тому готувалася у перервах між навчанням. Я насправді щиро рада, що здобула перемогу, адже це стало своєрідним підсумком 4-річного успішного навчання. Емоції просто шалені. Спочатку я була шокована, потім цей стан змінила радість, і вона переповнює мене уже кілька днів. Це дуже круто, надзвичайний досвід! В Дніпрі я була вперше, та й загалом ця поїздка, як і усі інші, по-своєму вплинула на мене: тепер є життя до олімпіади, а є уже після, бо це ні з чим не зрівняти. Тепер хочеться їхати кудись знову, відкривати для себе оточуючий світ – розповіла Наталя.

Науковим керівником студенток була Людмила Вікторівна Супрун, доктор наук із соціальних комунікацій, професор , завідувач кафедри журналістики НаУОА, яка цінними порадами та підказками допомагала дівчатам на підготовчому етапі до олімпіади.

Фото надані учасницями олімпіади

Читайте також