Студентка з Рівненщини перемогла у міжнародному конкурсі

Магістрантка освітньо-професійної програми «Українська мова та література» Національного університету «Острозька академія» Тетяна Марценюк, отримала диплом першого ступеня у Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів вищої освіти (університети й академії, гуманітарний профіль). Про це повідомили на сайті Острозької академії.

Новоспечена переможниця розповіла, що конкурс мав декілька етапів. Спочатку відбувся загальноуніверситетський відбір, піти на який вона вирішила спонтанно. Далі було проведено обласний етап, а потім – всеукраїнський. Обидва відбувалися в Рівному. Оскільки конкурс мовно-літературний, то робота на всіх етапах складалася з двох частин. Окрім того, що на подану тему потрібно було написати твір відповідно до певного стилю, обов'язковим стало ще й використання зазначених у завданні типів речень, художніх засобів.

Науковим консультантом від катедри української мови і літератури НаУОА був її завідувач, доктор педагогічних наук, професор Іван Хом'як, який давав студентці важливі поради під час підготовки.

Читайте також