Суд відхилив апеляцію: міського голову Рівного відсторонили від посади

У Рівненському апеляційному суді відбулося засідання у справі про корупцію міського голови Олександра Третяка.

У суді міського голову захищали три адвокати.

Суд прийняв рішення не задовольняти апеляційну скаргу Олександра Третяка та залишити попередню постанову без змін.

Нагадаємо, НАЗК склало на мера Рівного три протоколи про корупцію, серед яких - призначення Марії Корнійчук на посаду керуючої справами міськвиконкому та призначення їй премій та надбавок. Марія Корнійчук була його спонсоркою під час виборчої кампанії та внесла на виборчий рахунок 45 тисяч гривень.

Захисники мера апелювали до того, що внесок пані Корнійчук був не подарунком Третяку, а добровільним внеском, що є законно. Також адвокати зазначають, що кошти було внесено у фонд, а не безпосередньо Третяку. Захисники просили суд скасувати рішення за відсутністю складу та події адмінправопорушення.

В свою чергу прокурорка Тетяна Музичук зазначила, що Третяк преміював Корнійчук із впливом персонального інтересу через попереднє її спонсорування передвиборчої кампанії. Вважала законною постанову суду та просила залити її без змін.

Раніше два з протоколів були закриті суддею Святославом Рогозіним за строками давності та за відсутністю складу правопорушення. Протокол про преміюванея Марії Корнійчук розглядав суддя Петро Денисюк. Він визнав Олександра Третяка винним у вчиненні адмінправопорушення за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та оштрафував його на суму у 6800 гривень та позбавив його права обіймати посаду строком на 1 рік. 

Олександр Третяк подав апеляцію, яку розглядали 25 серпня о 12-ій годині.

Читайте також