Суд залишив під вартою водія "Audi", який у центрі Рівного п`яним на смерть збив військового

ДТП сталася у ніч на 2 січня цього року на вулиці Соборній у Рівному. 24-річний водій автомобіля "Ауді" Роман Головин, перебуваючи у стані сп'яніння, на очах у поліцейських збив пішохода та втік. 

Під час затримання у водія знайшли посвідчення помічника-консультанта на громадських засадах ексдепутата облради. 

27-річного потерпілого доставили до лікарні, проте військовослужбовець помер від отриманих поранень. 

Роману Головину повідомили про підозру у вчиненні смертельної ДТП, а суд відправив його за ґрати. Востаннє суд прожовжив йому найсуворіший запобіжний захід 26 серпня. 

Захисник підозрюваного оскаржив цю ухвалу у Рівненському апеляційному суді. Просив застосувати до його підзахисного цілодобовий домашній арешт. 

Підставами для цього повинні стати, на думку захисника, визнання вини його підзахисним, вчинення злочину з необережності, а також відшкодування рідним покійного 20 000 доларів витрат, про що у матеріалах справи є відповідна розписка.

Проти задоволення апеляційної скарги захисника виступили прокурор, представниця потерпілих та самі потерпілі. Просили ухвалу слідчого судді місцевого суду залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника відхилити. Увагу колегії суддів вони зосередили на тому, що підозрюваний намагався втекти з місяця події, а тому існує ризик того, що в разі звільнення його з-під варти, він буде переховуватись від органу досудового розслідування та суду, а також зможе впливати на потерпілих та свідків. Більше того, водій сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння і не надав потерпілому домедичної допомоги, не викликав бригаду медиків для порятунку.

Проте апеляційний суд залишив ухвалу слідчого судді без змін, а скаргу захисника відхилив. Тож підозрюваний пробуде у СІЗО до 25 жовтня. 

За матеріалами пресслужби Рівненського апеляційного суду