Суддя з Рівного може увійти до Вищої Ради Правосуддя

На початку березня у Києві пройде черговий XV з'їзд суддів України, під час якого відбудеться обрання членів Вищої ради правосуддя - колегіального незалежного органу, який забезпечує незалежність судової влади та слідкує за дотриманням професійної етики в діяльності суддів і прокурорів.

У списку кандидатів у члени Вищої ради правосуддя - 34 судді з різних областей України. Серед них є лише один представник Рівненщини. Це - суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук.

Кандидат з Рівного має майже 15-річний досвід роботи в судовій системі. Починав суддею у Рокитнівському районному суді Рівненської області, де згодом став заступником голови суду, а наприкінці 2013 року перейшов на роботу в Апеляційний суд Рівненської області, де працює не лише суддею, а й суддею-спікером та слідчим суддею.

Його дружина - Людмила Єремейчук - працює судовим виконавцем у Рокитнівському районному суді, але нині перебуває у декретній відпустці по догляді за дитиною до досягнення нею трьох років. Загалом же подружжя виховує двох дітей - дочку Яну та сина Олександра.

Щодо доходів судді Сергія Єремейчука, то згідно з його декларацією за 2017 рік, працюючи суддею, він офіційно заробив за рік 343 тис. 793 грн. що становить приблизно 28 тис. 650 грн у місяць. Окрім цього, він має 8 тисяч доларів США грошових готівкових активів.

Також суддя має у власності три земельні ділянки у селі Борове Рокитнівського району: одна площею у більше 2 га, інша - 8300 кв. м, третя - 1000 кв. м, а також ще 1980 кв. м землі у селі Масевичі Рокитнівського району, де ще 1382 кв. м землі належать його дружині. 

Щодо квартир, то у власності його дружини є одна квартира у смт Рокитне Рівненської області загальною площею 62 кв. м. Також суддя має у безоплатному користуванні квартиру у Рівному площею майже 73 кв. м.

А ось автомобіля у судді, згідно з його декларацією, немає.

Читайте також