Судитимуть п`ятьох старателів за опір поліцейським та участь у масових заворушеннях на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратура Рівненщини затвердила та направила до суду обвинувальні акти в кримінальному провадженні стосовно п’ятьох мешканців області, яких підозрюють у вчиненні групою осіб опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків, організації та активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувались погромами.

 Читайте також: Деталі сутички поліцейських та старателів на Рівненщині (+ВІДЕО)

Відповідно до повідомлення прокуратури, у жовтні 2018 року вказані чоловіки з іншими невстановленими особами (в кількості приблизно 30 осіб) прийняли активну участь у масових заворушеннях в одному із районів області, перешкоджаючи  працівникам поліції виконанню їх службових обов’язків по відпрацюванню робочими групами родовищ бурштину-сирцю, попередження його незаконного видобутку на території трьох сільських рад.

Зокрема, блокували їх рух на транспортних засобах та здійснили пошкодження трьох службових автомобілів на суму понад 41 тисячу гривень.  Судом обвинуваченим у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 1 ст. 294 КК України у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.  

 

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також