Судитимуть жителя Костополя за привласнення золота комунального підприємства

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За погодженням з прокурором Костопільського відділу Здолбунівської місцевої прокуратури слідчим поліції 45-річному костопільчанину повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). 

Як встановлено досудовим розслідуванням, працівник одного з комунальних підприємств м. Костополя, будучи матеріально відповідальною особою, якій ввірено зберігання дорогоцінних металів, привласнив 336 грам золота 900 проби вартістю понад 320 тис. грн., яке зберігав з 2012 року.

Востаннє золото бачили на підприємстві під час чергової інвентаризації матеріальних цінностей наприкінці 2018 року, а виявили нестачу під час позачергової інвентаризації у зв’язку зі звільненням відповідального працівника.

Досудове розслідування проводять слідчі Костопільського ВП ГУНП в  Рівненській області під процесуальним керівництвом Здолбунівської місцевої прокуратури.

За вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Про це повідомили у Здолбунівській місцевій прокуратурі.

 

Читайте також