Світовий банк фінансуватиме реконструкцію лікувальних закладів Рівненщини (ФОТО)

За кошти проекту Світового банку на Рівненщині проведуть реконструкцію сільських амбулаторій

В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» було підписано угоду на реконструкцію перших 5 амбулаторій Володимирецького району області з ТОВ «Вінницька будівельна кампанія». Зокрема, вінничани будуть проводити реконструкцію амбулаторій в селах Заболоття, Жовкині, Великі Цепцевичі, Більська Воля та смт. Рафалівка.

Як розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок, проектом, зокрема, передбачається реконструкція 105 амбулаторій області. Реконструкція цих амбулаторій поділена на три черги за регіональною ознакою.

"Проектом передбачається проведення реконструкції в три етапи. До першого етапу віднесені амбулаторії Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Рокитнівського районів. Другий етап включає Сарненський, Березнівський, Костопільский, Гощанський та Корецький райони, і, відповідно, до третього етапу віднесені амбулаторії Здолбунівського, Острозького, Дубенського, Радивилівського, Демидівського, Млинівського районів та міст Дубна та Рівного. В цілому, планується провести реконструкцію 105 амбулаторій області", - розповів Сергій Рибачок.

Разом з цим керівник групи впровадження проекту зазначає, що реалізація будівельного компоненту проекту триває не так швидко, як планувалося.

"На жаль, через неузгодженість вимог українського законодавства та правил і процедур, за якими працює Світовий банк, відбулася тривала затримка в реалізації будівельної складової проекту. Але наразі нам вдалося врегулювати усі проблеми та підписати перший контракт на реконструкцію. Хочу подякувати за особисту участь у врегулюванні проблемних питань голові ОДА Олексію Муляренко, його заступнику Віталію Ундіру та керівництву обласного департаменту будівництва та архітектури", - підкреслив Сергій Рибачок.

Отож, після узгодження усіх проблемних питань, управління капітального будівництва Рівненської ОДА підписало угоду в ТОВ «Вінницька будівельна компанія» на реконструкцію 5 амбулаторій Володимирецького району. Зокрема, реконструкції проходитимуть в селах Заболоття, Жовкині, Великі Цепцевичі, Більська Воля та смт. Рафалівка.

Читайте також