Святковий банкет у "червоній" зоні: власницю кафе із Рівненщини викликали в суд через порушення карантину

48-річну мешканку Рівненщини викликали в суд через порушення правил карантину щодо людей. У своєму кафе вона 30-го жовтня організувала святковий захід у кафе «Левада» в Рокитному. Все б нічого, але на території Рівненської області з 26-го жовтня встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Правила передбачають, що відвідувачі повинні мати документи про вакцинацію або ж ПЛР-тест, котрий дійсний протягом 72 години, чи довідки про одужання від коронавірусної хвороби. На заході в «Леваді» було близько 40-ка людей і не в усіх були вищезазначені документи. Тож, власниця кафе порушила п.1 п.3-5 Постанови КМУ 1236. Її дії кваліфікували за ч.1 ст. 44-3 КУпАП.

Оскільки протокол не відповідає вимогам ст.256 КУпАП, його повернули до Відділення поліції №2 Сарненського РВП в Рівненській області для належного оформлення. Тож поки підприємиця не понесе відповідальності.

У тому ж краї у в одному з промислових магазинів виявили покупця без захисної маски. На підприємця склали протокол за порушення правил карантину, адже в регіоні встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки.  

Читайте також