"Сюди більше мільйона вбухали і кінець", — жителі Рівного скаржаться на незакінчений ремонт вулиці

Фото

Капітальний ремонт вулиці Корольова, що на Ювілейному, триває ще з 2021 року й місцеві жителі скаржаться, що він досі незакінчений. Адже підряднику за виконання робіт заплатили близько півтора мільйона гривень. 

Як пише "Суспільне.Рівне", це створює незручності для місцевих, адже у негоду ходити по вулиці стає практично неможливо, а виконавець і проєктант кивають один на одного.

"Нема, гроші пропали. Сюди більше мільйона вбухали і кінець. І ось це, що вони зробили, також неякісне, виломлюється, вигинається — це не робота. Треба за таке діло наказувати, щоб іншим приклад був, починати таку роботу і не закінчувати. Тільки дощ піде — і тут вже неможливо пройти, це жах", — додає рівнянин Микола.

Згідно з проєктом, тут мали створити велосипедні доріжки та облаштувати тротуари.

"Орієнтовно півтора мільйона гривень заплатили підряднику за виконані роботи. Були недоліки, ми надіслали приписи. Підрядники виїжджали, оглядали, прибирали за собою. Зараз просіла бруківка, нам про це відомо, знову написали приписи. Відповідно до умов договору, підрядник має відповідати за свій будівельний майданчик", — розповів Суспільному начальник відділу Департаменту інфраструктури та благоустрою Дмитро Трофимчук.

Представник компанії "Случ" каже, що у проєкті були помилково закладені обсяги робіт, які потрібно було коригувати, і на цей час ці коригування не зроблені проєктною фірмою.

"Тобто проєкт на стадії коригування. Проєктування, наскільки я пам'ятаю, робили "Фенікс Груп". Там не закладені місця паркування автомобілів в районі стоянки, місця проходження комунікацій, розміщення поребриків, бордюрів, додаткові зони асфальтування, додаткові перехідні. Все це було озвучено, все це представники міської влади і представники департаменту знають", — заявив представник фірми "Случ" Петро Тимощук.

За словами Дмитра Трофимчука, ремонтні роботи на вулиці Корольова продовжать тоді, коли міська рада виділить на це гроші.

"Немає коштів. Сесія Рівненської міської ради не виділила кошти, тому підрядна організація не має можливості приступити до виконання робіт. Як тільки міська рада виділить бюджетні призначення на цей об'єкт, підрядна організація одразу розпочне. Через складну ситуацію, — в нас в країні війна йде, — бюджетні призначення не приймалися в нашому регіоні точно", — пояснив Дмитро Трофимчук.

Фото: "Суспільне.Рівне"

Читайте також