Так палив, що підпалив себе: у Рівному вночі "впіймали" палія автомобілів (ФОТО)

Сьогодні, 8 листопада, вночі близько опівночі у Рівному на вулиці Коновальця , що у районі "Північний", невідомий підпалив автомобіль марки «Lexus RX 330» 2003 р.в., що був припаркований у дворі багатоповерхівки за місцем проживання його власника.  Внаслідок пожежі автівка згоріла вщент.

Також існувала загроза перекидання полум’я на поруч розташований автомобіль. Пожежу швидко вдалося погасити. На місці працювало 8 вогнеборців.

На місце події, окрім пожежників, прибули ще й патрульні. Після того, як рятувальники завершили гасити вогонь, копи оглянули автомобіль і виявили очевидний факт підпалу, адже загоряння відбулось з двох сторін - з моторного відділу і багажнику, де знаходиться газовий клапан. Також на місці події були виявлені залишки паливно-мастильних речовин.

Як повідомив начальник відділу комунікації поліції Рівненської області Антон Крук, невдовзі до поліції надійшло повідомлення про підозрілого чоловіка неподалік місця події. Тож ймовірного палія машини - затримали. Відтак, екіпаж патрульних 4 роти і ГУНП на вулиці Степовій знайшли його та наздогнали. Ним виявився 33-річний рівнянин.

Начальник управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук на своїй сторінці у Фейсбуці не лише підтвердив цю інформацію, а й зазначив, що ймовірний злочинець не лише підпалив автівку, а й себе. У чоловіка були явні ознаки причетності до цього злочину. Крім того, у нього згоріла частина штанів та була обпечена нога.

Через отримані опіки підозрюваного довелось оглядати медикам. Так, у нього діагностували опіки обох рук, лівої ноги 1,2 ступеня, 10% поверхні тіла. Крім того, за зовнішніми ознаками він перебував у стані сп’яніння. Його госпіталізували до лікарні.

Також у поліції зазначили, що авто, яке спалили сьогодні вночі, не належить представнику влади чи публічній особі. Він належить 32-річному рівнянину.

Затриманому наразі інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). У поліції вирішують питання про оголошення йому про підозру.

Читайте також