Таксист із ножем у спині 20 хвилин боровся з клієнтом із Вараша, який відмовився платити

На Волині судили уродженця міста Вараш, що на Рівненщині, за напад на таксиста та викрадення його авто. 

Через 5 років після події суд виніс вирок. 

Як зазначається у вироку, 12 липня 2017 року о 3.13 ночі у селі Княгининок обвинувачений наніс кілька ударів ножем потерпілому, а потім почав його бити та душити. 

Після чого викрав автомобіль потерпілого - "Опель Вектра" та поїхав у сторону села Жидичин. 

Потерпілий зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості. 

Сам обвинувачений визнав провину та розповів, що 12 липня, попередньо вживши певну кількість амфетаміну, проводив час у Луцьку. Згодом повертався додому та зупинив випадковий автомобіль таксі. Вже у Княгининку у них виникла суперечка стосовно оплати проїзду, під час якої підсудний побіг додому, де взяв кухонний ніж та повернувшись почав хаотично розмахувати ним у бік потерпілого та наніс ним кілька ударів у різні частини тіла. 

Стерджував, що удари були незначними, а вбивати потерпілого наміру не мав. 

Також обвинувачений пояснив, що сів за авто потерпілого, щоб того наздогнати, який почав від нього втікати. За його словами, він проїхав лише кілька метрів. 

Після цієї події обвинувачений двічі лікувався у приватному закладі Львова від наркотичної залежності, та після того не вживав наркотичні засоби. 

У скоєному щиро розкаявся, запоідяну шкоду відшкодував у повному обсязі та просив суворо не карати. 

Потерпілий розповів, що підвіз обвинуваченого до його будинку. Той сказав, що при собі грошей не має та пішов до будинку. Повернувшись, останній підійшов до нього з боку водія та штрикнув його чимось гострим у ліву щоку. Тоді він переліз на сидіння пасажира та звідти вискочив з автомобіля, почав втікати та через кілька секунд відчув удар у спину, вони впали, почали боротись між собою, наносячи один одному удари хвилин 20. 

Після цього нарадник побіг до свого будинку, а таксист намагався покликати на допомогу сусідів. Проте нападник повернувся, сів за авто потерпілого та ним наздогнав таксиста. 

Бійка між ними продовжувалася, у результаті якої таксист відібрав у нападника другого ножа. Виявилося, що перший ніж залишився у спині потерпілого після того, як нападник вдарив його перший раз.

Коли ж сусід нападника підійшов на допомогу, то вибив ніж з рук таксиста, оскільки вирішив, що саме він нападник.

Після цього нападник заспокоївся та запросив таксиста до себе додому, щоб вмитися та привести себе у порядок. Однак, той відмовився, зателефонував батьку та попросив викликати «швидку».

У суді таксист зазначив, що не має жодних претензій до нападника та попросив його суворо не карати.

Слова потерпілого підтвердив свідок – сусід нападника. Він повідомив, що вночі почув крики про допомогу. Побачив, що двоє хлопців борються, валяючись по землі. Хтось з них кричав, аби той відкинув у бік ножа. Свідок так і вчинив. Після цього хтось з учасників бійки попросив викликати поліцію. Після цього бійка припинилася. Він викликав поліцію і так, як більше ніхто не бився – він пішов додому. За словами свідка, обидва учасники бійки ще близько 20 хвилин лежали на землі й про щось спілкувалися. 

Нападника судили за замах на умисне вбивство, однак, суд не знайшов жодних доказів, що той мав намір позбавити таксиста життя.

Нападника визнали винним за умисне завдання ушкоджень середньої тяжкості та викрадення авто, проте звільнили від відбування покарання через закінчення строків давності.