Танцювальний колектив з Рівненщини виступив у Македонії (ФОТО)

http://kostvlada.org

Із 26 по 31 серпня 2018 року народний аматорський ансамбль танцю «Веселка» Костопільського районного будинку культури (керівник Людмила Озарчук) був учасником ХІІ-го Інтернаціонального фольклорного танцювального фестивалю «Скоп’є – 2018», який проходив у столиці Північної Македонії. Повідомляє сайт kostvlada.org.

Фестиваль тут проводиться з 2007 року, але цього року він проводився особливо масштабно, адже уряд виділив значні кошти албанській спільноті Македонії, саме тому вдалося об’єднати танцем багато народностей з Північної Македонії, Мексики, Аргентини, Кіпру, Албанії, Туреччини, Косово, Болгарії та України. Для колективу народного аматорського ансамблю народного танцю «Веселка» великою честю було представляти Україну на фестивалі.

Фестиваль проходив у надзвичайно теплій та дружній атмосфері, щодня на вулицях міста відбувався парад, на якому колектив-учасник у своїх національних костюмах представляв рідну країну. Завершенням фестивального дня був святковий концерт на різних сценах міста. Концертні номери нашого українського колективу сприймалися надзвичайно радісно, лунали довгі гучні овації. Тому Костопільський ансамбль танцю «Веселка» своїми запальними, яскравими, енергійними українськими танцями відкривав та закривав всі фестивальні концерти.

Великою честю для народного аматорського ансамблю танцю «Веселка» Костопільського районного будинку культури стала зустрічіз представниками влади – президентом Північної Македонії, міністром культури країни, мером міста та головним меценатом фестивалю.

Організатори фестивалю максимально зробили все для комфортного проживання та хорошого відпочинку. Учасники колективу відвідали знаменитий каньйон «Матка», прогулювалися вулицями міста та насолоджувалися багатою та неперевершеною архітектурою Скоп’є.

Результатом поїздки стали численні запрошення народного аматорського ансамблю танцю «Веселки» на фестивалі у інші країни Європи.

Читайте також