10 кв. метрів на одного: у геріатричному пансіонаті на Рівненщині зробили ремонт (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У геріатричному пансіонаті, що в селі Тучин Гощанського району Рівненської області, створюють кращі умови проживання. На потреби підопічних відвели другий поверх приміщення місцевої амбулаторії, яке знаходиться поруч із головним корпусом.

«Це приміщення довгий час пустувало. Тут були розбиті вікна, вирвана проводка. Два роки тому виникла ідея передати незадіяні площі амбулаторії для потреб людей похилого віку. Нас підтримала Гощанська районна рада, яка передала другий поверх амбулаторії в оренду на 25 років. Приміщення площею півтисячі квадратів повністю адаптували для потреб людей похилого віку», - розповів заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

 Галина Ковтунець з Бугрина розповідає, що на новому місці краще – більше місця, гарно, поряд столова.

Тож нині старенькі проживають у трьох корпусах, у середньому по 30 чоловік у кожному.

Умовами проживання задоволені, адже в кімнатах тепло й затишно. Раніше тулилися по 4-5 чоловік, а після розселення живуть по двох. У людей тепер великі гарні кімнати – близько 20 квадратів. Подобається і харчування, і медобслуговування. А ще тут є своя перукарня, у холі – телевізор.

 

За словами директора пансіонату Олександра Демчука, ремонт тривав понад півроку. У 2017 році перекрили дах, провели внутрішні роботи, встановили нові вікна, поклали плитку та замінили лінолеум. Подбали також і про протипожежну безпеку та систему відеонагляду. Закупили нові меблі та постіль. Триває ремонт душової та харчоблоку.

Вже наприкінці минулого року 30 одиноких людей похилого віку переїхали в нові затишні кімнати. Нині житлова площа на одного підопічного складає близько 10 квадратних метри, тоді як раніше – лише п’ять.

Після огляду приміщення Віталій Ундір запропонував керівнику закладу готувати проект на утеплення фасаду корпусу. Це можливо в рамках обласної Програми  енергоефективності, на яку цьогоріч передбачено 15 мільйонів гривень.

Читайте також