Ті самі гості: на Рівненщині знову активізуються телефонні шахраї

фото ілюстративне

Дзвінок із начебто з одного із банків надійшов на мобільний телефон 57-річної жительки обласного центру в неділю, 25 березня, близько 15 години.

Чоловік у слухавці представився працівником служби безпеки, назвавши при цьому своє прізвище, ім’я і по батькові. За словами потерпілої, його мова була виваженою, діловою та в цілому дуже професійною. «Банкір» повідомив, що з рахунку рівнянки була знята велика сума коштів. Жінка ж запевнила, що картка завжди з нею, тож не йме цьому віри. Далі чоловік назвав співрозмовниці всі наявні її рахунки у різних банках. Жінка, аби переконатися у достовірності того що відбувається, запитала звідки він телефонує, на що отримала точну адресу банківської установи у Києві, та й за номером телефону визначила, що дзвінок надходить зі столиці. Крім того, чоловік назвав перші та останні цифри банківської картки та точну суму на рахунку. Після цього у рівнянки не було жодних сумнівів, що це працівник банку, тож продиктувала решту потрібних цифр.

Банкір запевнив, що дуже швидко все з’ясує. Натомість через кілька хвилин на телефон рівнянки прийшло повідомлення про зняття усіх кредитних коштів з її рахунку.

За фактом шахрайства слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до громадян, які володіють банківськими картками, у разі надходження будь-якого дзвінка з начебто банківської установи, варто перервати розмову та особисто зателефонувати на номер гарячої лінії банку, вказаної на звороті картки. Це потрібно зробити незалежно від змісту розмови, адже шахраї все більш професійно ошукують громадян, нехтуючи будь яким нормами моралі та Закону.


Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також