Тіло знайшли на коліях: рідні 22-річного воїна з Рівненщини, який загинув по дорозі додому, вимагають справедливості

Рідні та близькі загиблого військовослужбовця Олександра Коблюка з Вербської громади, що на Дубенщині, вже 4 місяці оплакують його та очікують інформації від поліцейських. Відомо, що молодий захисник загинув у Кіровоградській області на початку квітня цього року. Тіло 22-річного воїна знайшли 13 квітня на залізничних коліях біля населеного пункту Пантаївка.

Матір Олександра Любов Коблюк звернулась до журналістів "Рівне Медіа" та розповіла, що про смерть сина їй повідомили зранку 13 квітня. Того ж дня вона очікувала сина вдома, адже йому дали відпустку.

"Мій син був військовослужбовцем контрактником від Рівненської частини А4240. Як почалася війна, він з перших днів відправився на захист рідної землі та воював на різних напрямках. Останнім часом він був під Запоріжжям. З 12 на 13 квітня він їхав у 10-денну відпустку додому. По дорозі він трагічно загинув. Що сталося - ми не знаємо. Зранку, 13 квітня, мені повідомили, що мого сина знайшли мертвим у Кіровоградській області на коліях. 12 квітня о 6 -ій вечора він сів на потяг. (№87 Запоріжжя-Ковель). О 1-ій годині ночі (6 годин він був у дорозі) його знайшли мертвим", - ділиться пані Любов.

За словами жінки, у заключенні експерти вказали "неуточнений нещасний випадок". Також фахівці дали висновок: "Враховуючи характер ушкоджень та їх локалізацію можна казати про те, що вони в комплексі не притаманні для утворення при падінні на площині положення стоячи".

"Нещодавно вже було 4 місяці. Слідчі кіровогорадські займаються справою, але результатів немає. Нічого добитися - що сталося - ми не можемо".

Пані Любов розповідає, що на тілі сина було багато пошкоджень.

"Він був побитий дуже. Ми його ховали відкритим, хоч нам казали не відкривати тіло. Воно було дуже побите. Чи душили його, чи що - нам не сказали. Не було інформації, що це саме побої. Вони вказали, що він так міг побитися, бо випав з потяга", - каже мешканка Дубенщини.

За її словами, є багато нюансів, які має врахувати слідство. Зокрема, їм повідомили, що біля тіла сина було знайдено жіночий кросівок 36-го розміру. Як він там опинився - не відомо.

Пані Любов згадує, що на церемонію поховання Сашка прийшло сила-силенна людей, які з теплом згадували про нього. Побратими воїна розповідають про нього, як про світлу та дружню людину.

Журналісти "Рівне Медіа" звернулися із запитом щодо даної справи до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони та очікують відповіді.

Читайте також