Тисячі доларів, десятки кілограмів бурштину та зброя: на Поліссі провели обшуки

29-го грудня слідчого управління за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури здійснили 18 обшуків. Два з них - у Рівному, решта - у Володимирецькому районі. 

До проведення цих дій залучили і спецпризначенців КОРДу, працівники підрозділу ТОР Управління патрульної поліції в Рівненській області та оперативного штабу.

Правоохоронці проводили обшуки в житлових і нежитлових приміщеннях, а також у вісьмох транспортних засобах фігурантів кримінального провадження. 

У результаті обшуків виявили та вилучили майже 63 кілограми бурштину-сирцю, мотопомпу кустарного виробництва, автомобіль «Volkswagen Touareg», грошові кошти в сумі 7225 доларів США, три одиниці зброї та набої до них, засоби зв’язку та чорнові записи.

Вартість вилученого «сонячного» каміння за цінами «чорного» ринку становить близько 30 тисяч доларів США.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 240-1 Кримінального кодексу України, вилучене каміння бурштину-сирцю скеровуватиметься для проведення експертизи. Досудове розслідування триває.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області. 

Читайте також