Тиждень після страшної бурі: у деяких селах Рівненщини досі немає світла

Рівненська область досі не оговталася від потужної бурі, які прокотилася регіоном рівно тиждень тому, 25 червня. Сьогодні відбулося позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС, на якому затвердили експертний висновок про надзвичайну ситуацію.

- Зазначена подія попередньо кваліфікована як надзвичайна ситуація регіонального рівня. Остаточне рішення щодо рівня надзвичайної ситуації віднесено до повноважень ДСНС України, - повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Чиновник зауважив, що у більшості населених пунктів електропостачання вже відновили, однак деякі села досі знаходяться у "темряві". 

- Поодинокі випадки пов'язані з тим, що є лінії, які знаходяться біля приватного сектора, де ростуть фруктові дерева громадян і пошкоджують ці лінії. Буде доведено до територіальних громад, що спільно з енергетиками буде проводитися робота по розчищенню ліній, - зазначив Сергій Подолін.

Через негоду в області пошкоджено 57 будівель, а також близько 9 тисяч гектарів лісу. Лісове господарство області вже оцінило збитки у 100 мільйонів гривень.

Читайте також