ТОП-7 місць сили в Україні, де варто побувати

Аби потрапити в так звані місця сили, багато хто їде за тридев'ять земель — до Стоунхенджа, на Тибет, до пірамід в Гізі, на острів Пасхи, Алтай і Байкал. Але мало хто знає, що отримувати енергію від природи й космосу можна і значно ближче — в Україні, де є, можливо, менш розпіарені, але відомі своїми дивами енергетичні — зі знаком "плюс" — зони, пише ТСН.

Тотоха

Гора Тотоха, що розташована біля села Медвин Богуславського району Київської області, вважається енергетичним центром України. Екстрасенси нарахували на Тотосі (є два варіанти походження цієї смішної назви: згідно з однією версією, гора отримала своє ім'я на честь єгипетського бога Тота, згідно з іншою — від тюркського слова "особливий") три активні точки, що утворюють трикутник, всередині якого людина почувається захищеною від будь-якої негативної енергетики. Вважається, що навіть проста прогулянка горою відновлює ауру людини, зцілює людей від різних захворювань, викликає приплив сил і відкриває приховані до цього здібності — наприклад, дар передбачення.

Для тих, хто вважає, що в місцях сили неодмінно потрібно медитувати, деякі туристичні агентства вже організовують одноденні автобусні тури на Тотоху, під час яких можна встигнути і погуляти, і помолитися, і зібрати вирослі тут трави, які мають особливі — цілющі! — властивості.

Дівич-гора

Дівич-гора, яка розташована над Дніпром в селі Трипілля Київської області, — одне з найпотужніших місць жіночої сили. Якщо вірити "переказам давнини глибокої", за язичницьких часів тут розташовувалося святилище покровительки жінок богині Діви (звідси, власне, й назва), тому чоловіки на Дівич-гору не допускалися під загрозою смерті. Натомість жінкам дорога на неї завжди відкрита — у всі часи найчастішими гостями тут були ті, хто не міг завагітніти або вагітні, які хотіли народити здорову дитину.

Буша

Село Буша розташоване в Ямпільському районі Вінницької області в місці злиття двох річок – Мурафи й Бушанки – в одну. У 2000 році тут відкрито Історико-культурний заповідник — він займає майже сім гектарів — на його території розташовані історичні об'єкти IV століття до нашої ери — VII століття нашої ери: скельний храм з викарбуваним на його стіні унікальним рельєфом, підземні ходи, міська ратуша, Гайдамацький яр і старовинне козацьке кладовище. Можливо, через таке злиття епох і століть Буша вважається місцем, де людині можуть відкритися — найчастіше уві сні — таємниці її минулого (причому не тільки її самої, а й всього її роду) і майбутнього — насамперед у тому, що стосується її призначення й місця на Землі. Також вважається, що це місце сили здатне омолоджувати своїх відвідувачок. 

Лиса Гора

Ще одне місце сили в Україні — Лиса гора (або Гора відьом) біля містечка Ржищів Київської області — розташована на піщаному острові посеред Дніпра. Енергетичний потенціал цього місця пояснюється декількома факторами. Насамперед, Гора відьом — і це не може бути простим збігом — розташована на тому ж меридіані, що й інше знамените місце сили — піраміда в Єгипті. Вона називається Лисою, бо позбавлена будь-якої рослинності, а такі місця здавна вважалися провідниками космічної енергії. До того ж у них часто потрапляли блискавки, що говорить про з'єднання в цьому місці енергії землі й неба. Ну і, нарешті, у дохристиянські часи тут здійснювалися язичницькі обряди, які й наповнили гору позитивною енергією.

На Лису гору у Ржищеві не рекомендується підніматися людям з негативною енергетикою. Річ у тім, що це місце в багато разів підсилює "заряд" людини: якщо вона є провідником позитивної енергії, гора її зцілить, якщо в людині багато негативу, відвідування гори відьом може стати для неї небезпечним.

Богит

Гора Богит — язичницька святиня часів Київської Русі — розташована в заповіднику "Медобори" у Тернопільській області. Її висота — всього 414 метрів, але піднятися на Богит напряму практично неможливо, потрібно йти тільки в обхід. Колись тут розташовувалося городище давніх слов'ян і капище з всесвітньо відомою статуєю — збруцьким ідолом, або Святовидом (зараз перебуває у Краківському археологічному музеї), до якого мали доступ тільки жерці.

Головною визначною пам'яткою Богиту є дольмен — складений з величезних кам'яних брил вхід до іншого світу, який вважається "родичем" Стоунхенджа. Наші предки вірили, що через нього душі померлих людей йдуть на небо, а потім повертаються назад, щоб вселитися в немовлят. Люди, які хоча б раз піднімалися на Богит, запевняють: після цього у них в житті щось змінювалося на краще.

Кам'яна могила

Кам'яна могила, розташована неподалік від селища Мирний в Мелітопольському районі Запорізької області, вважається найдавнішою пам'яткою такого типу на території України. Є кам'яним насипом висотою в дванадцять метрів і діаметром у три кілометри, де розташовані 62 кам'яні печери, в яких вчені знайшли 160 кам'яних табличок з написами, датованими III століттям до нашої ери. Імовірно, їх залишили племена ар'я, які проживали в ті часи на півдні, а згодом мігрували до Ірану та Індії.

Відвідування Кам'яної могили — прекрасна можливість звернутися до мудрості свого роду і отримати енергетичну допомогу від предків, тому сюди часто приїжджають ті, у кого в житті склалася непроста ситуація.

Володимирська гірка

Володимирська гірка в центрі Києва вважається місцем сили з доісторичних — точніше, з дохристиянських часів. Наші предки вірили, що тут є енергетичний тунель, що з'єднує Землю з космосом, тому саме на Володимирській гірці розташовувався пантеон язичницьких богів — стародавні кияни приходили до них з різними проханнями і незмінно отримували допомогу. На відміну від району з негативною енергетикою, до якого входить київська Лиса Гора, Саперна слобідка, урочище Чортове, Корчувате, Звіринець і Теличка, енергетика Володимирської гірки — позитивна, і "підживитися" нею може кожен охочий. 

Читайте також