Торт "Спалена Москва" та жовто-блакитні тістечка: як у мешканців Рівного змінились смаки на кондитерку

У мешканців Рівненщини з початку повномасштабної війни змінились смаки на оформлення кондитерських виробів. Зокрема, тепер на тортиках та тістечках частіше просять намалювати українську символіку та написати патріотичні вислови.

Про це інформує Суспільне.

Майстри, які займаються виготовленням кондитерських виробів, розповідають, що на кексах, пряниках та тортах все частіше пишуть написи: “Все буде Україна!”, “Героям Слава”, “З Україною в серці”.

Клієнти все частіше просять оздобити солодощі патріотичною символікою: українським прапором, гербом, колосками, калиною.

“Постійно замовляють торти з українською символікою. Кажуть, нам нічого не треба, нехай буде білий, скромний, але елемент нашої символіки має обов’язково бути”, - розповіла Суспільному кондитерка Юлія Хажанець.

Обирають десерти і на військову тематику: з вітчизняною авіацією, спецтехнікою.

А дехто підходить до замовлення креативно. Своїм досвідом створення торта “Спалена Москва” поділилась Катерина Кругляк. Вона зазначає, що таких було декілька, та частіше замовники надають перевагу десертам у патріотичному стилі.

“З Москвою згорілою було декілька, замовляли для дівчат чомусь. А далі, в основному, патріотичні в жовто-блакитних відтінках, з гербами, написами різними, тризубами. Такого плану дуже багато. Кожного місяця штук 20 патріотичних. До війни таких не було”, — додає Катерина Кругляк.

За словами кондитерів, патріотичні десерти замовляють не лише дорослі, а й діти.

“Цікавий випадок. У моєї знайомої двоє внуків, маленькі такі, один менший, другий більший, захотіли торти. Одному я робила просто білий торт і зверху український прапор, а іншому внуку — торт з українським винищувачем. Також вони замовили ще дуже багато печива з наліпками нашої авіації та прапорів країн, які підтримують Україну”, — розповіла Юлія Хажанець.

Виготовляють солодощі на патріотичну, військову тематику не лише на продаж, а також у благодійних цілях.

Зокрема, кондитерка Катерина не вперше передає гостинці медикам і військовим. Солодощі вкладає у гуманітарні вантажі, які відправляють на передову.

Ціни на такі вироби різняться і коливаються від 350 гривень за кілограм торта й вище, а пряники — від 25 гривень.