Традиція, якій чверть віку: у Здолбунові відбулися змагання шахістів

За традицією, яка вже має четверть віку, на початку січня у Здолбунівській громаді відбуваються змагання шахістів, присвячені пам’яті Гната Микитюка.

Як і торік, cтатус турніру підвищили до етапу відкритого Кубку області з шахів 2024 року. Протягом двох днів 33 шахісти виборювали першість у 9-туровому змаганні за швейцарською системою у дисципліні Rapid. Офіційна назва турніру - «Gnat Mykytiuk 26 Memorial Zdolbuniv 2024». Головний суддя – національний арбітр Микола Колюх.

Перемогу виборов багаторазовий чемпіон області Олександр Петренко з Рівного –  він здобув 7 очок з 9 можливих. На пів очка відстав рівненський школяр Іван Мастюк. Третє місце з 6-ма очками зайняв Олександр Матвійчук (Рівне).

Кращі результати серед здолбунівських шахістів у Юрія Кошмака, Петра Борисюка (по 5 очок), Йосипа Борзенка (4,5 очка).

Кращим серед ветеранів став міжнародний майстер Ігор Лабенський (Рівне).

Спортсмени отримали медалі і грамоти, цінні подарунки від Федерації шахів Рівненщини.

Гнат Микитюк (1942 – 1996) кандидат у майстри спорту з шахів, чемпіон Рівненської області 1996 року, інженер-будівельник, багато років працював у Здолбунівській  ПМК-63.

Окрасою своєрідного триденного шахового фестивалю став дитячий турнір, який організував керівник шахового гуртка станції юних техніків  Олександр Попов. Серед 14 учасників кращими стали Остап Мелещук (Рівне), Віталій Денесюк (Здолбунів), Святослав Демчук (Рівне). Серед дівчаток відзнаку отримала 10-річна учениця Здолбунівського ліцею №6 Настя Кравчук.

Читайте також