Третій в області: у Вараші запрацював офіс "Зроблено в Україні"

У Вараші почав функціювати офіс «Зроблено в Україні».

Про це повідомили в Рівненській обласній службі зайнятості.

Офіс підтримки бізнесу запрацював на базі Вараської філії Рівненського ОЦЗ (м. Вараш, мікрорайон Будівельників, 23).

Як зазначають у повідомленні, тут представники мікро- й малого бізнесу зможуть отримати фахові консультації й дієву допомогу щодо оформлення документів, написання бізнес-планів, подання документів на мікрогранти «Власна справа» та гранти для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин та чоловіків. Також в офісі можна отримати кваліфіковану допомогу з пошуком, підготовкою кадрів і детальну інформацію про урядові програми підтримки бізнесу, зокрема:

  • компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю;
  • компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб;
  • програм навчання та перенавчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ, у т.ч. шляхом отримання ваучерів на навчання.

На відкритті Офісу були присутні начальниця Вараської міської військової адміністрації Людмила Мариніна, в.о. начальника Вараської районної військової адміністрації Олександр Гузич, заступник міського голови Вараша з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Воскобойник, директорка Рівненського обласного центру зайнятості Надія Плютинська та її заступник Сергій Васильчук, т.в.о. заступника генерального директора з персоналу Філії ВП РАЕС АТ НАЕК Енергоатом Валерій Ковальчук, а також місцеві роботодавці та грантери.

За словами директора Рівненського ОЦЗ Надії Плютинської, у рамках урядових програм на Рівненщині вже майже 1600 осіб отримали гранти на створення та розвиток власного бізнесу. Це дало можливість створити понад 2200 нових робочих місць.

Читайте також: У Сарнах відкрили офіс "Зроблено в Україні".