Три проєкти з Рівненщини беруть участь у відборі програми реінтеграції ветеранів

Український ветеранський фонд завершив прийом заявок від громадських організацій на участь у конкурсній програмі “Варто: шлях відновлення". У межах програми фінансову підтримку можуть отримати проєкти, спрямовані на реінтеграцію ветеранів та членів їхніх сімей до активного життя, забезпечення збереження та відновлення їхнього фізичного стану.

Загалом на конкурс надійшло 70 заявок, з-поміж яких і 3 з Рівненщини. Найбільше проєктів надіслали зі столиці та Київської області – 20: 14 з Києва та 6 з області. На другій позиції Івано-Франківщина – 8. 6 заявок надійшло від громадських організацій, які працюють на Вінниччині.

Тематика проєктів різноманітна: створення реабілітаційних центрів та просторів для ветеранів, ветеранок і їхніх рідних, облаштування залів, майданчиків, клубів, започаткування змагань та турнірів для ветеранів та ветеранок, організація інклюзивних подорожей і таборів, проведення занять із фізичної активності за спеціальними програмами реабілітації.

“Ми щиро радіємо такій кількості різних та водночас однаково важливих для ветеранів проєктів. Серед переможців наших попередніх конкурсів уже є успішно реалізовані ідеї, спрямовані на реінтеграцію ветеранів до цивільного життя через фізичну активність. Вони демонструють, як завдяки фізичній активності ветерани й ветеранки не лише відновлюють здоров?я, але й повертають собі здатність знову радіти життю. Створення додаткових можливості для реабілітації та реінтеграції ветеранів до активного життя — це також один зі способів висловити нашу глибоку вдячність захисникам і захисницям”, — зазначає виконуюча обов?язки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова.

Наразі фахівці фонду перевіряють подані на конкурс документи на відповідність встановленим вимогам, а відтак із проєктами працюватимуть незалежні експерти. Оголошення переможців конкурсу, які отримають від 500 тисяч до 1 мільйона гривень на реалізацію своїх ідей, відбудеться 13 вересня.

Зазначимо, що “Варто: шлях відновлення” — уже десята конкурсна програма з фінансування ініціатив ветеранів та для ветеранів, запущена Українським ветеранським фондом від початку його створення. На цей час фонд підтримав 857 проєктів на загальну суму 432 394 631 гривня. 

Читайте також