"Три тижні - це включно зі Львовом": Данілов - про плани Кремля із захоплення України

Росіяни планували за три тижні захопити усю територію України, включно зі Львовом. При цьому Захід був упевнений, що це їм удасться. 

Про це під час телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов. 

"Три тижні – це включно зі Львовом. У них (росії. – Ред.) було два плани. Перший план у них був – до 7 березня. До цього часу вони мали закінчити те, що стосується Лівобережжя і Києва. Це був крайній термін. Саме цього дня до Мінська прибув громадянин рф, а в минулому громадянин нашої держави Янукович. Тому що 7 березня він мав уже перебувати на території України. А потім був наступний етап", – сказав Данілов.

Далі росіяни планували захопити усю Україну, аж до Львова. 

За його словами, напередодні повномасштабного вторгнення багато різних представників спецструктур наших країн-партнерів були впевнені в такому розвитку подій:

  • окупація,
  • ліквідація вищого військово-політичного керівництва країни,
  • концтабори і фільтраційні табори.

"Я всім говорив: "Ви просто нас не знаєте. Такого не буде". Жодна розвідка світу, жодна країна не давала нам шансу – від слова "зовсім". Вони всі вважали, що у нас не буде таких спроможностей", – додав секретар РНБО.

Також Данілов пригадав, що Захід постійно попереджав Україну, що знищення військово-політичного керівництва нашої держави – це завдання №1 для росіян.

"І їх (країни Заходу – ред.) дуже дратувало, коли ми говорили, що цього не буде. Вони вважали, що ми є такими самими, як і росіяни. Це була глибока помилка всіх без виключення наших партнерів і наших непартнерів, які сьогодні стають нашими партнерами", – підсумував він.

Читайте також