Трибуни на 3,5 тисяч місць та друга масштабна реконструкція: історія костопільського стадіону

З будівництвом в 30-х роках на березі Замчиська стадіону («Боїська») та тиру активно розпочався розвиток спорту серед молоді. 

Найбільше костопільчани полюбляли легку атлетику, футбол, лижі, ковзани та стрільби. Першою футбольною командою в місті була «Трюмпельдорія», заснована і фінансована власниками фабрики фанери. Українською громадою міста та членами «Просвіти» було створено команду «Запорожець», яку фінансово підтримував сільськогосподарський торговий кооператив «Поміч». Також існувало кілька польських футбольних команд, зокрема магістрату міста, військових, учнів гімназії. Змагатись з ними приїздили високопрофесійні команди «Стрілець» з Янової Долини та «Базальт» з Берестовця, команди з Гути Степанської та Степаня.

У 1977 році було проведено повномасштабну реконструкцію стадіону «Колос».

Красень-стадіон віднині був з біговими доріжками покритими гумово- бітумним покриттям, трибунами на 3,5 тис. місць та легкоатлетичним манежем . На зеленому газоні стадіону крім місцевих спортсменів проводила тренування молодіжна збірна України з футболу. У 1978 році побудовано дитячо-юнацьку спортивну школу з трьома спортивними залами, кращу на той час в Західній Україні.

Сьогодні на стадії завершення триває масштабна реконструкція стадіону…

Олександр Намозов

Читайте також