«Це була здорова людина»: батьки вбитого підприємця із Рівного не вірять у психічні розлади невістки (ФОТО+ВІДЕО)

На початку вересня минулого року у Білій Криниці, що неподалік Рівного, було скоєно зухвале вбивство. Слідчі підозрюють, що 44-річна Ірина Ігнатюк застрелила свого чоловіка та намагалася вбити доньку.

Згодом правоохоронці відкрили кримінальне провадженя за ч.1 статті 115, ч.2 ст. 15, п. п. 2, 13, ч.2 статті 115 КК України та повідомили жінці про підозру, а суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою. У рамках досудового розслідування було призначено низку експертиз. За результатами судово-психіатричної експертизи, колишню викладачку одного з рівненських вишів визнали неосудною.

Батьки убитого чоловіка не вірять в те, що у підозрюваної були психічні розлади. Кажуть, що ніколи не помічали на невісткою якихось дивних дій та неадекватної поведінки. Припускають, що за «потрібне» рішення експертизи були заплачені гроші.

- Ми не погоджуємось з тим, що вона може бути психічно неврівноважена. Це була абсолютно нормальна, здорова людина. Може здуріла від безробіття. Останні три роки вона ніде не працювала, сиділа вдома. Перед тим захистилася в університеті - вона кандидат економічних наук, доцент, - розповіла матір убитого Олеся Ігнатюк.

Дитину, яка залишилася без тата, прихистили батьки підозрюваної у вбивстві. Матір убитого чоловіка у стінах суду не стримувала сліз та пригадала, що дитина більше любила проводити час з татом.

- Донька постійно бігала за Юрою. Це була татова доця. Вона більше тата любила, спілкувалася з татом, - додала бабуся.

Сьогодні у Рівненському районному суді відбулося підготовче засідання по цій справі. Підозрювана була присутня на ньому дистанційно, адже перебуває на лікуванні у Хмельницькому обласному закладі з надання психіатричної допомоги. Жінка мала право висловитись, але сказала лише, що «чує голоси і довіряє адвокату».

Сторона захисту виступила з клопотанням, щоб проводити судове засідання у закритому режимі. Мотивувала це тим, що є необхідність запобігти розголошенню інформації про сімейне життя і обставини, які принижують гідність особи. Суд задовольнив це клопотання.

Врешті, судове засідання перенесли на 6 квітня. До того часу підозрювана буде знаходитись у психіатричному закладі - в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи. Наступне засідання у цій справі також відбудеться в закритому режимі.

Читайте також