Цей березень на Рівненщині може стати теплішим, аніж попередні

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У березні рівненські синоптики прогнозують температуру повітря на три градуси вище від норми.

Про це журналістам Суспільного розповів начальник обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець. З його слів, холодів та морозів на Рівненщині уже не очікують.

Також, зі слів Богдана Масовця метеорологічна зима цьогоріч так і не наступила. Впродовж грудня, січня та лютого було побито декілька температурних рекордів. Зокрема, за весь час метеорологічних спостережень, 17-го лютого температура повітря піднялася до історичного максимуму 12 градусів тепла, зазначив Богдан Масовець.

Начальник обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець:

– Ця зима показала що у нас іде зміна клімату. Якщо говорити конкретно про Рівненську область, то вже ми спостерігаємо що в нас на території почали вирощувати ті культури, які притаманні півдню. Якщо говорити про початок весни, то в березні ми також очікуємо теплу погоду, і також очікуємо, що температурні показники сягатимуть вище норми на три градуси, тобто та температура, яка притаманна березню, буде вищою від норми на три градуси. Якщо брати тенденцію за останні десять років, то ми бачимо, що у нас місяці зсунулися за своєю суттю... Оці три місяці: грудень, січень, лютий були листопадові і березневі. Тобто зимовими їх назвати не можна.

Читайте також