Цих вихідних жіноча команда Рівного з баскетболу змагатиметься за бронзу Чемпіонату України

“Чайка-ДЮСШ” з Бердянська останній суперник Баскетбольного клубу “Рівне” у цьогорічному чемпіонаті жіночої “Суперліги”. В серії до трьох перемог команди боротимуться за бронзу змагань. Перші два матчі медальної серії відбудуться вже цими вихідними у Рівному! Тож, усіх уболівальників запрошуємо підтримати наших дівчат у цих вирішальних матчах. У суботу 21 квітня гра розпочнеться о 17:00, у неділю, 22 квітня, – о 14:00. 

Рівнянки в драматичній півфінальній серії, не змогли здолати одеський “Інтерхім” та поборотися за золото, але тепер у команди останній шанс, який не можна змарнувати, і вперше в історії Рівного здобути медалі Чемпіонату України з баскетболу!

Бронзові медалі Чемпіонату України здобуде та команда, яка виграє три матчі у протистоянні з суперником. Завдяки тому, що рівнянки в підсумковій турнірній таблиці регулярного чемпіонату посіли третє місце, стартові дві гри відбудуться саме у Рівному. А потім серія переїде до Бердянська, де також відбудеться один, а за необхідності два матчі. Якщо ж і після цього, жодна команда не здобуде потрібні три перемоги, тоді вирішальну гру зіграють знову у Рівному.

Те що перших два матчі відбудуться саме у Рівному – це, звісно, перевага, але в основному психологічна. І матеріалізується вона лише завдяки двом перемогам, бо будь-яка осічка, про яку навіть не хочеться думати, – відразу виведе у фаворити серії суперника.

Саме тому, перед дівчатами стоїть завдання максимальної відповідальності та концентрації в обох іграх. Саме тому, Баскетбольний клуб “Рівне” звертається до усіх наших уболівальників прийти та максимально підтримати команду в ОБОХ матчах.

Ми можемо згадати протистояння наших хлопців в Одесі, коли першу гру рівняни програли з великим рахунком, а в другій – дали справжній бій супернику, і лише в останні миті гри фортуна була на боці господарів майданчику. Подібну стратегію на матчі, скоріш за все і обере тренер “Чайки-ДЮСШ” Катерина Кливенюк, адже одна перемога в двох матчах – це більш ніж достатньо буде для її команди, щоб стати фаворитом у “бронзовому” протистоянні. От тільки на який матч буде зроблений акцент – це залишається загадкою.

Команда “Чайка-ДЮСШ” протягом всього регулярного чемпіонату була ніби “темною конячкою”. Нерівномірний календар ігор та мала кількість матчів порівняно з суперниками протягом всього турнірного шляху утримували бердянок в нижній частині турнірної таблиці. Але, під кінець сезону, “Чайка-ДЮСШ” показала всю свою міць. З 3 березня до 4 квітня команда зіграла 12 матчів, і за такого шаленого темпу просто увірвалася до першої четвірки підсумкової таблиці регулярного чемпіонату, обігравши в останньому матчі прямого конкурента “Динамо-НПУ”.

БК “Рівне” з “Чайкою-ДЮСШ” відіграли чотири гри регулярного сезону. На початку турнірного шляху 14 та 15 жовтня, у Бердянську, в першому матчі господарки здобули перемогу 78:65, а в другій грі тріумфували рівнянки, щоправда для визначення переможця знадобився овертайм, в підсумку 87:85 для БК “Рівне”.

Надзвичайно видовищними видались два матчі цих команд у Рівному 17 та 18 березня. Спершу суперники видали найрезультативніший матч сезону цьогорічної Суперліги 101:86, а в другій грі рівнянки обіграли суперниць 85:77.

Додамо, що лідерами команди на майданчику є досвідчені Олександра Радулович та Ірина Цекова, які в середньому за гру набирають 22 та 19,4 очки за гру, а це згідно статистики ФБУ більша половина набраних очок в середньому команди за весь матч.

Тож, Баскетбольний клуб “Рівне” чекає усіх уболівальників на ці надзвичайно цікаві та важливі матчі для нашої команди та просить максимальної підтримки для наших дівчат! У суботу 21 квітня  о 17:00, у неділю, 22 квітня, – о 14:00.

Читайте також