Цвіль - усюди: у Рівному після розголосу прибрали укриття, яким користуються діти

У Рівному після розголосу прибрали укриття в приміщенні Укртелекому, яким користуються учні лцею "Центр Надії". 

Про це повідомляює Суспільне

Так, днями у місцевому Телеграм-каналі rivne_1283 опублікували відео з укриття, яке знаходиться у центрі міста. На лавках - ковдри та постіль, повністю вкриті пліснявою. 

Як розповів  в. о. директора "Центру Надії" віктор Юшкевич, під час повітряних тривог до цього укриття спускаються понад 300 дітей закладу, інші - йдуть у шкільне укриття. 

"Укриттям Укртелекому ми користуємось вже другий рік. Минулого року користувались повністю. Можу сказати, що торік умови були значно кращі. Принаймні не було того, що ми бачили цього разу. Ми провели санітарно-гігієнічні роботи з прибирання. Немає тих матраців, також плануємо докупити лавочки, щоб всі дітки могли сісти", - говорить Віктор Юшкевич. 

5 вересня працівники Укртелекому спільно з працівниками ліцею завершили прибирання в укритті. 

За словами начальника міського управління освіти Богдана Туровича, доступ учнів ліцею до укриття погодили з керівництвом Укртелекому у 2022 році. Також він зазначив, що гроші на його ремонт виділити не можуть, оскільки сховище не перебуває у комунальній власності.

Інцидент з поцвілими речами в укритті Богдан Турович пояснює тим, що в укриття мають доступ і місцеві жителі:

"Три місяці літа укриття фактично не використовувалось. Це підвальне приміщення, тому десь є і волога. Там місцеві жителі поприносили ковдри в укриття, які піддалися дії вологи. Фактично на сьогодні працівниками "Центру Надії" та працівниками Укртелекому спільно проводиться прибирання" - каже він. 

Чиновник додав, що умови в укритті Укртелекому планують поліпшити та після прибирання ним можна користуватися.

"В найближчий термін ми плануємо вирішити питання з вентиляцією, що дасть змогу перебувати дітям в укритті. Але ми плануємо до кінця цього року, тобто фактично до кінця грудня, збільшити площу укриттів в "Центрі Надії", — каже Богдан Турович.

Віктор Юшкевич зазначив, що укриттям в Укртелекомі планують користуватися, поки не розширять своє — у підвальному приміщенні закладу. Воно може вмістити майже пів тисячі людей.

Читайте також