Цвіт української нації: на Рівненщині попрощались із 21-річним військовим, який загинув у бою за Київ

Сьогодні в селі Дружба на Радивилівщині прощались із загиблим у бою за столицю Андрієм Боровцем.

Він героїчно загинув на російсько-українській війні, боронячи місто Київ. 

Юнака, який віддав своє життя за Україну, у рідному селі зустрічали як Героя, і оплакували усім селом.

Боровець Андрій Олександрович (07.12.2000 - 26.02.2022 р.р.) проживав у с.Дружба, був третім, наймолодшим сином у родині.

Про таких, як Андрій Боровець, кажуть: цвіт української нації...

Був студентом географічного факультету Львівського Національного університету імені Івана Франка. Служив в окремому президентському полку імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Ніс службу, обороняючи від ворога м.Київ, який у ці дні здригається під вогнем від тяжких бойових зіткнень з окупантами.

Андрій Боровець одним із перших став на захист суверенності України у російсько-українській війні, щоб кожен з нас міг вільно жити на своїй Богом даній землі. Він боровся як герой і загинув героїчно. Тож його ім’я назавжди бережливо буде вписане у людській пам'яті.

Разом з рідними, близькими та знайомими, віддати останню шану загиблому захиснику України у Дружбівське старостинство сьогодні прибуло керівництво територіальної громади, військові та керівництво Радивилівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники ветеранських організацій Радивилівщини.

...Вірний, надійний, товариський, справжній життєлюб, - таким Андрія Боровця назавжди запам’ятають не лише дружбівчани, а й бойові побратими, які тримали почесну варту біля домовини з тілом загиблого товариша.

Загинув Андрій Боровець ще 26 лютого, але на Радивилівщину тіло Героя змогли доставити лише в ніч на суботу, 5 березня.

Заупокійне богослужіння проходило у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в с.Дружба.

Похоронили Андрія Боровця на сільському кладовищі. На честь, шану і незабутню пам’ять про мужнього воїна військові виконали символічні залпи зі стрілецької зброї.

 

Читайте також