Туризм у Рівному та області: досягнення та плани на майбутнє

Фото - відкриті джерела

Сьогодні в Рівному проходить конференція «Туризм. Сучасний стан та тенденції розвитку». На заході присутні не тільки представники міста та області, але й гості з інших міст – Львова, Тернополя, Луцька, які ділитимуться досвідом створення стратегії розвитку туризму в містах. Однак, останнім часом в Рівному та області теж доволі інтенсивно розвивають туризм.

У Рівному вже впроваджують наступні заходи історичного туризму в місті:

  • Проект «Від мамонтів до Рівного» (встановили 21 вказівний стовп, 150 табличок, 15 капітелей)
  • Відкриття туристично-інформаційного центру, яке відбудеться найближчим часом, та супутнє надання послуг через сайт та наживо;
  • Археологічні дослідження центральних площадок міста (нині ведуться розкопки в парку ім. Шевченка);
  • Формування туристичних маршрутів на базі існуючих пам’яток та цікавих об’єктів;
  • Екскурсії містом.

Щодо області, то в минулому році Рівненщину відвідали 740 тисяч туристів, з них 22 тисячі – іноземці. Туристична інфраструктура області нараховує понад 70 готелів , 59 садиб, 30 баз відпочинку, 16 операторів, 5 інформаційних офісів, 1300 закладів для харчування. Також щороку відбувається 10 велоподій, адже маємо 5 веломашрутів, а ще 4 екостежки.

Взагалі на Рівненщині 8 замків, 13 історичних міст, 14 пам’яток монументального мистецтва. До того ж, в області нараховують 1174 культових споруди, серед них 248 пам’яток архітектури та 20 монастирів.

«Специфіка, мабуть, кожної області полягає в тому, що основні туристичні родзинки знаходяться за межами великих міст, але приїжджаючи подивитися їх, туристи прагнуть десь зупинитися і десь похарчуватися. Ми перші в Україні за природно-заповідним фондом. Рівненщина також посідає одне з головних місць серед кількості історико-культурної спадщини – пам’яток архітектури, археології тощо», - зазначила головний спеціаліст управління культури і туризму РОДА Вікторія Постернак.

Відтак, у тому, аби зробити Рівненщину та обласний центр привабливим для туристів, повинні бути зацікавленими не тільки профільні управління, але й представники бізнесу, івентори, адже таким чином можна мати вигоду з обслуговування гостей.

Читайте також