У Білорусі біля кордону з Рівненщиною оголосили про пересування колон військової техніки

Фото - Белорускі Гаюн

У двох районах Брестської області в Білорусі оголошено про пересування військової техніки. В одному з них - масові затримання.

Про це інформує моніторингова група "Білоруський Гаюн".

Йдеться про переміщення військової техніки в Іванівському та Столінському районах Брестської області. Обидва райони межують з Україною та, зокрема, з Рівненською областю.

На сайті Іванівського райвиконкому сказано, що на території району відбуваються планові заходи щодо підготовки військовослужбовців та підрозділів.

«Найближчими днями через територію району та населені пункти у будь-який час доби можливий рух колон військової техніки. Прохання до громадян з розумінням ставитися до заходів щодо бойової підготовки Збройних Сил», - йдеться на сайті райвиконкому.

Про такі самі переміщення повідомляється і в Столінському районі, районна газета з посиланням на військового комісара району повідомила, що переміщення плануються з 15 по 20 липня «у зв'язку із заняттями з бойової підготовки».

Водночас Міноборони РБ не повідомляло про навчання у цих районах.

"Не можна не звернути увагу на те, що ці переміщення збігаються з масовим затриманням людей в Іваново. За інформацією правозахисників, учора, 13 липня, було затримано не менше 4 осіб. За інформацією @nashaniva, одну людину затримували зі стріляниною. Імовірно, стріляли у собаку. Окрім цього, вчора стало відомо і про затримання відомого білоруського військового експерта Єгора Лебідка", - написали у Телеграм-каналі "Білоруській Гаюн".

Читайте також