У бюджеті Рівненської громади просять додатково віднайти кошти на підгузки діткам із інвалідністю

Сьогодні члени постійної комісії із питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення, захисту учасників бойових дій і членів сімей загиблих героїв Небесної сотні та учасників бойових дій провели виїзне засідання у Міській дитячій лікарні.

Вони заслухали звіт керівника закладу та розглянули питання порядку денного. Одним із них було внесення змін до Міської програми «Здоров’я рівнян» на 2018 – 2022 роки». Під час обговорення депутат із фракції «Рівне Разом» Сергій Рибачок підняв важливе питання – фінансування технічних засобів (підгузників) для діток із інвалідністю, зокрема, мова про повністю лежачих дітей підгрупи "А" нашої Рівненської міської територіальної громади.

Держава та органи місцевого самоврядування повинні забезпечувати техзасобами, зокрема підгузками. Втім, державного фінансування зараз немає.

Сергій Рибачок розповів, що до нього звернулись 16 батьків дітей із проханням допомогти, адже навіть тих коштів, які виділяли минулоріч, не вистачало, аби повністю закрити потребу в цих засобах гігієни.

«Проблема в тому, що за минулий рік на підгузки виділено лише 214 тисяч гривень. У своїх зверненнях, батьки говорять і підкреслюють, що памперси дають через ПМСД, але їх кількість не достатня щоб покрити потреби. Для бюджету міста додаткові витрати в принципі не дуже великі, а ми могли б повністю забезпечити ці сім’ї найелементарнішими речами», - каже Сергій Рибачок.

Він додав, що особливо гостро ця проблема стоїть стосовно мешканців Квасилова.

«Рівненська програма не була розрахована і на них, а з району забезпечення уже немає. На весь Квасилів - троє діток, які потребують технічних засобів - памперсів, - пояснив Сергій Рибачок. - Ми не можемо залишитись осторонь такої важливої проблеми. Потрібно зважати на усі категорії людей, які потребують нашої допомоги та достойно забезпечити маленьких мешканців Рівненської громади елементарними гігієнічними речами». 

Члени комісії підтримали пана Рибачка та доручили управлінню охорони здоров’я спільно з управлінням фінансів надати пропозиції щодо фінансування цього напрямку в межах Програми «Здоров’я рівнян на 2018-2022 роки».

Читайте також