У День Європи рівняни бігтимуть заради благодійності

Вже вкотре у місті Rivne Running Club організовує забіг до Дня Європи "Rivne Euro Run 2018", що святкуватимуть 19 травня. Традиційно метою забігу є не лише популяризація спорту серед рівнян, а й благодійність. Цього разу натхненником "Rivne Euro Run 2018" став Матвій Стрільчук - маленький дубенчанин, якому встановили діагноз "двобічна сенсовральна глухота".

"Я помітила, що він не відгукується на своє ім'я, на звуки голосні він також не реагує. Деякий час лікарі нам пояснювали, що все добре, але саме в рік на день народження ми поїхали в Рівне на огляд, нас направили в Київ на дослідження і сказили, що дійсно Матвійко не чує," - розповідає мама хлопчика Олена Стрільчук.

Хлопчику необхідна імплантація. Матвій перебуває на черзі у державній програмі, проте на рік вдається зробити декілька таких операції за кошти з бюджету. Наразі хлопчик 319 у списку. Операція з імпалнтації коштуватиме родині Стрільчуків близько 30 тисяч євро.

Учасники стартуватимуть на проспекті Миру, далі бігтимуть на дистанціях 2 та 6 км через вулиці Набережну, Кавказьку, Міцкевича і фінішуватимуть знову на проспекті. Максимальна кількість учасників - 220 осіб. Вже вдруге під час забігу буде використовуватись чіпова система, тому всі зможуть побачити в точності свої результати.

Усі кошти з реєстрації будуть перераховані на лікування Матвія Стрільчука. Вартість участі онлайн - 100 грн, у день старту на місці реєстрації - 150 грн.

Реєстрація учасників розпочнеться о 13:00. Старт фінішу заплановано на 15:00.

Також, як розповів організатор забігу та директор Rivne Running Club Сергій Ющишин, запланована ще одна номінація "Непереможні" для людей або дітей з інвалідністю. 

Кожен учасник отримає оригінальну медаль забігу. Призери будуть нагороджені кубками та подарунками від спонсорів та партнерів.

Кошти на лікування Матвія Стрільчука також можна перераховувати за такими реквізитами:

Стрільчук Оксана Ананіївна

5167 4901 4496 7107 (Ощадбанк)
5274 1000 0272 6566 (EUR)
5168 7573 4401 4909 (Приватбанк)

 

Читайте також