У депутата держдуми рф знайшли 11 квартир у Києві

Правоохоронці повідомили про підозру депутату російської держдуми Дмитру Сабліну за посягання на територіальну цілісність України. 

Про це повідомляє Нацполіція. 

Як зазначається, перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання державної думи рф голосував серед інших депутатів про надання дозволу на ведення військ на територію України.

Водночас чоловік є уродженцем м. Маріуполь Донецької області. Встановлено, що фігурант у цьому році нагороджений медаллю «за отвагу» та «бойовою» медаллю «за асвабаждєніє Маріуполя» наказом так званого голови так званої «днр» пушиліна.

За матеріалами слідчих слідчого управління поліції в АР Крим та м. Севастополі, за процесуального керівництва Офіс Генерального прокурора йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110-2, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Йдеться про фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені особою, яка є представником влади.

Окрім того, в ході досудового розслідування було проведено 8 санкціонованих Голосіївським судом м. Києва обшуків. Під час вказаних заходів виявлені та вилучені оригінали документів, що підтверджують наявність у підозрюваного 11 квартир у місті Києва. На даний час вирішується питання про накладення арешту на вказану нерухомість.

Читайте також