У державних нотаріальних конторах обмежено прийом громадян

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Прийом громадян здійснюється виключно для вчинення невідкладних нотаріальних дій, пов’язаних з можливим пропуском передбачених законодавством строків, а також порушенням прав громадян, за попереднім записом в телефонному режимі. Про це повідомляє пресслужба Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України у Рівненській області.

Надання консультацій та роз’яснень з питань вчинення нотаріальних дій здійснюється дистанційно засобами телефонного зв’язку, або шляхом електронного листування.

На час обмеження прийому громадян у всіх державних нотаріальних конторах розміщено скриньки «Для звернень громадян» та відповідні оголошення у доступних для цього місцях.

Крім цього, у Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України (м.Львів) функціонує гаряча лінія з консультування у сфері нотаріату: Рівненська область – (0362) 63-31-89.

Приватним нотаріусам рекомендовано також обмежити прийом громадян та вчиняти лише невідкладні нотаріальні дії.

При цьому, необхідно в обов’язковому порядку дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та здійснювати усі можливі профілактичні заходи.

 

Читайте також