У дитячий садок на Сарненщині, який розпочали будувати 10 років тому, поселять переселенців

Фото: Суспільне

На Рівненщині у Сарненському районі добудовують дитячий садок, що розпочали будувати ще 10 років тому. Проте нині там планують тимчасово розмістити внутрішніх переселенців.

Про це повідомляє Суспільне.

У селі Мале Вербче, що у Сарненському районі на Рівненщині, дитячий садок стане прихистком для внутрішніх переселенців. Наразі споруда на етапі завершення будівництва і там, за словами голови Коростського старостинського округу Віктора Титечка, планують розмістити переселенців, які поки поселені в інших будинках.

В окрузі наразі оселились майже 40 переселенців. Староста округу пояснює, що старі будинки не мають необхідних санітарних умов та зручностей для дорослих.

"Всі вимоги полягають у санвузлах, яких не мають будинки. Дитсадок обладнаний санвузлами, усім необхідним, ванна є, все. Буде де помитися і приготувати їжу. Це має дуже велике значення”, — каже староста округу.

Наразі завершення будівництва, де виконуються роботи, здійснюють шляхом співфінансування місцевого, обласного та державного бюджетів, каже міський голова Сарн Руслан Серпенінов. Зальний кошторис будівництва становить близько 17 мільйонів гривень.

“Приміщення було на стадії готовності орієнтовно більше 60%, але, зрозуміло, що нам довелося скоригувати проєктно-кошторисну документацію, привести її у відповідність з сьогоднішніми будівельними та санітарними нормами. На сьогодні, згідно договору підряду, передбачено близько 15-ти мільйонів гривень, але мають бути виділені додаткові кошти також і з обласного бюджету”, — пояснює мер.

Руслан Серпенінов додає, що після закінчення війни та перемоги України у добудованому приміщенні буде дитсадок. Але поки будівельники отримали завдання переобладнати його під потреби дорослих. Адже план будівлі був відповідно до потреб дітей, але наразі вносять корективи у проєктну документацію аби воно відповідало потребам дорослих. 

За словами головного інженера будівництва Ігоря Цицюри завершити проєкт планують до кінця листопада. 

Читайте також